Rendszerbiztonság

hatekonysag

Teljes informatikai rendszerbiztonság kialakítása összetett feladat. Globálisan vizsgálva a telephelyen működő IT eszközök és adatok megóvása során a következőkre kell odafigyelni.
Az adatokat hordozó eszközök fizikai védelme is fontos feladat, ha megőrizni kívánjuk sérthetetlenségüket. Ezzel kapcsolatban egyrészt meg kell akadályozni az eltulajdonítás, vagy rongálás lehetőségét. Ez tipikusan biztonságtechnikai feladat, mechanikai védelem és behatolásjelző segítségével csökkenthető a kockázat.
Létezik egy másik gyakori veszélyforrás, ami a tűz. Ez főleg abban az esetben jelent kockázatot, ha közvetlen felügyelet nélkül üzemelnek elektromos berendezések például szerverek a nap 24 órájában. A szerver maga is képes egy elektromos meghibásodás során tüzet okozni Ezért is fontos a tűz korai észlelésére füstérzékelőket, tűzjelző berendezéseket használni. Ezek az eszközök jeleznek, amennyiben füstképződés alakul ki a védett területen. Ha magasabb biztonsági szintet célozunk meg, akkor lehetőség van automata oltóberendezéssel ellátni szerverszobánkat, rack szekrényünket. Tűz esetén a védett területen automatikusan megtörténik az oltás, még mielőtt nagyobb katasztrófa történne.
Fizikailag ez két legjellemzőbb kockázati tényező.

Amennyiben fizikailag megvédtük adathordozóinkat, akkor meg kell védeni adatainkat a hálózaton, tipikusan az interneten keresztüli támadásoktól. Sajnos minden közül ez az ostrom a legveszélyesebb, mert ember számára közvetlenül nem érzékelhető, csak a következmény. Az internetről érkező támadásokat nagyon nehéz blokkolni, mivel napról-napra újabb és újabb rosszindulatú szoftverek veszik célba gépeinket. Segítségünkre lehetnek a biztonsági frissítések, a megfelelően beállított tűzfal-, és víruskereső-programok, melyek a vírusokon felül más típusú rosszindulatú támadásokat is képesek észlelni, blokkolni. Ezek hiányában rendkívül sebezhető a számítógép és az egész informatikai rendszer. Amennyiben szeretne többet megtudni a rendszerbiztonságról és biztonságban tudni rendszerét kérem, vegye fel velünk a kapcsolatot. Segítünk olyan stratégia kialakításában, mely minimalizálja adatai megsemmisülésének, ellopásának veszélyét.

 

A megjelenítéshez túl keskeny ennek az eszköznek a képernyő szélessége!

Próbálkozzon 90 fokos elfordítással, vagy másik eszközzel!