Windows, vagy Linux?

Windows, vagy Linux

Windows vagy Linux? Ez a kérdés sok esetben választás elé állítja a felhasználót.
Nem lehet egyszerűen igen, vagy nem a válasz. Vizsgáljuk meg a kicsit részletesebben.
Az operációs rendszeren kívül egyéb más programokat és alkalmazásokat kell használnunk a felhasználói számítógépeken és szervereken. Így például alkalmazásokat, víruskereső-, tűzfal-, fájl-, mail-, és web-szerver programokat kell telepíteni. A felhasználói számítógépeken pedig internet böngésző-alkalmazásokat, irodai programcsomagot használunk.

Windows operációs rendszer, minden esetben pénzbe kerül. Természetesen a szervergépekre alkalmazható programok jóval magasabb áron szerezhetőek be, mint a felhasználói gépekre. Licenc alapján határozzák meg az árat, ami az alkalmazási körülmények, szolgáltatás minőségi és mennyiségi adatok alapján alakul.

Linux operációs rendszer többnyire ingyenes disztribúció. A Linux rendszer alatt futó egyéb programok is általában ingyenesen beszerezhetők.
Szerverek esetében ez egy igen jó választás, mert komoly anyagi források takaríthatók meg vele. De viszont Linux rendszerek alkalmazásakor magasabb szintű informatikai felkészültség szükséges. Így a gyakorlatban a szervereknél használatos, informatikai üzemeltető kezeli a berendezéseket. Felhasználói számítógépekhez is alkalmazható, de a Windows szinte egyeduralkodó irodai környezetben. Ennek többnyire a már megszerzett felhasználói gyakorlat az oka.

Véleményünk szerint a jó választás kisvállalatok részére, ha a szerverek Linux, a felhasználói gépek pedig Windows operációs rendszer alatt futnak. Ezt a stratégiát ajánljuk az optimális rendszer kialakításához.
Természetesen egy jól működő rendszer magvalósításához az alkalmazott hardvernek is nagyon fontos szerepe van.

Ha Ön egy biztonságos rendszert szeretne, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot és segítünk az optimális rendszer kialakításában.

 

Ha kérdése merülne fel, vagy szolgáltatási árajánlatot szeretne, keressen bátran elérhetőségeinken.

 

A megjelenítéshez túl keskeny ennek az eszköznek a képernyő szélessége!

Próbálkozzon 90 fokos elfordítással, vagy másik eszközzel!